תרופה נוגדת דיכאון אחרי אירוע מוחי קל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי אירוע מוחי קל. יש לי מחשבות רעות ואני פוחד מאד. האם אני יכול לקחת תרופות נגד דיכאון? אני בן 87.

תשובה:
מצבי דיכאון וחרדה לאחר אירוע מוחי הם שכיחים ביותר, וקשורים גם לפגיעה הפיזית-הרפואית שהמוח עבר, וגם לתגובה הנפשית של האדם לאחר שהוא עובר אירוע כזה, עם ההשלכות השונות שלו. הטיפול בנוגדי דיכאון מומלץ ביותר, בכל גיל, ואף הוכח במחקרים שטיפול נגד דיכאון משפר את יכולת השיקום והחזרה לתפקוד לאחר האירוע המוחי. עם העלייה בגיל עולה השכיחות של בעיות גופניות שונות, ויותר אנשים בגיל המבוגר נוטלים תרופות באופן קבוע (לבעיות גופניות). לכן, יש להתייעץ עם פסיכיאטר על מנת להתאים את התכשיר נוגד הדיכאון בצורה הטובה ביותר. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית