סדר החיסונים נגד וירוס הפפילומה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני רוצה לחסן את בתי בחיסון נגד וירוס הפפילומה. בתי מתגייסת בקרוב. איך אוכל לבצע את השלמת החיסונים? האם דרך הצבא? האם זה אפשרי דרך קופת חולים?

תשובה:
כל הכבוד על המודעות והיוזמה המבורכת, החיסון אכן חשוב ביותר. החיסון שמורכב למעשה משלוש זריקות, הניתנות במועדים שונים, תלוי בחברה המייצרת אותם. הזריקה השניה ניתנת 30 יום ממתן הזריקה הראשונה (או 60 יום כשמדובר בחיסון של חברת סרווריקס), והשלישית - חצי שנה לאחר מתן הזריקה הראשונה. ברוב קופות החולים, רופא המשפחה יכול להוציא מרשם עבור החיסון, והחיסון נקנה בבית המרקחת, וניתן על ידי אחות בקופה. אינני יודעת איזה הסדר, אם בכלל, יש עם הצבא בנושא זה. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה להתייעצות. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד