שימוש בוורמוקס לטיפול בתולעים בצואה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת שנתיים ועשרה חודשים, וגילינו אצלה לאחרונה תולעים בפי הטבעת. רופא הילדים נתן לנו מרשם לתרופה ורמוקס, ואמר לנו לתת לה 5 מ"ל ביום הראשון ושוב 10 ימים לאחר מכן. אולם בשני הלילות שלאחר מכן היא עדיין סבלה מתולעים, ראינו אותן שלשום בלילה וגם אתמול. האם התולעים אמורות להיעלם מייד? לא היתה לה יציאה כבר 4 ימים, אולי כי כל הסיפור מלווה בשפעת בת שבוע, והיא לא אכלה כמעט, ורק לפני יומיים כמעט הבריאה כמעט לחלוטין. האם הוורמוקס עזר, אולי שמא בגלל שלא היו לה הפרשות הוא לא היה יעיל? מה עלינו לעשות? היא ממש סובלת בלילה.

תשובה:
הטיפול בתולעי אנטרוביוס וורמיקולריס או Pinworms נעשה בתרופה ורמוקס, שניתנת פעמיים במרווח של כשבוע. מלבד הטיפול בתרופה, יש להקפיד על היגיינה נכונה ברחצה ובשירותים, לגזור ציפורניים, מפני ששם יכולים הטפילים להתחבא, לכבס את כלי המיטה והבגדים ולהרתיחם. על כל בני הבית לקבל טיפול בוורמוקס. חשוב להחליף את המצעים. העובדה שלבתך לא היתה יציאה, מסיבה כלשהי, גרמה כנראה לעיכוב במעבר התרופה אל אזור פי הטבעת. מכיוון שהיא סובלת משפעת וגם מעצירות, כדאי להמשיך את המעקב הצמוד אצל הרופא המטפל. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד