טיפול פיזיותרפי לקרע במניסקוס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/11/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בני בן 17 (שחקן כדורגל) סובל מקרע במניסקוס. ברצוני לשאול האם כדאי לעשות ניתוח או שפיזיותרפיה, אם בכלל, יכולה לעזור.

תשובה:
קרע במניסקוס ייתכן ברמות חומרה שונות על פי גודל הקרע ועל פי מיקומו . קרעים בשליש החיצוני יתאחו ביתר קלות עקב אספקת הזנה טובה יותר. ההחלטה אם לנתח או לא הינה בעיקרה ע"פ רמת הפגיעה בתפקוד הבן, וככל שהברך מתקשה יותר לתפקד ולעמוד בדרישות, כך גדלה המלצתי לנתח. בקשר לפיזיותרפיה - מומלצת עם או בלי ניתוח, ומטרתה לשפר את היכולת התפקודית של הברך מבחינת כוח + שיווי משקל + שליטה שרירית + טווחים, ועוד פרמטרים שונים החשובים לכל אדם ובמיוחד לשחקן כדורגל עם דרישות גבוהות . בנוסף יוכל הבן לקבל עזרה בהורדת הכאב . בהצלחה ורפואה שלמה. ירון טילינגר פזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות.