טיפול אנטיביוטי באקנה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נער בן 15 וסובל כבר שנתיים מאקנה. אני מטופל כבר 9 חודשים ברוקסו 150. רציתי לדעת מה יעילותה של תרופה זו, ואם יש חשש לפגיעה בכבד שלי.

תשובה:
רוקסיתרומיצין, תכשיר אנטיביוטי חדש ממשפחת המאקרולידים, משמש לטיפול בזיהומים של מערכת הנשימה, זיהומי עור, דלקת אוזניים, ובחלק מהזיהומים המועברים במגע מיני. רוקסו איננה דווקא התרופה המועדפת לטיפול באקנה. כמו כן, לא מומלץ שהטיפול ברוקסו יהיה ממושך כל כך. יעילותו של הטיפול תלויה גם במינון, הצריך להיקבע לפי משקל גוף החולה. אם לאחר הטיפול המאוד ממושך שלך אין תוצאות טובות, הייתי ממליץ לך לפנות לרופא עור נוסף כדי שיוכל לבקר את הטיפול שלך ולשנות אותו בהתאם לממצאים. כאשר נוטלים את הרוקסו במינון נכון, לפי הוראות היצרן, אין חשש לפגיעה בכבד. תוכל לקרוא עוד על התרופה באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד