הסבר לגבי בדיקת ה PAP
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 44. עברתי בדיקת פאפ והתוצאה לא היתה תקינה, והופניתי לרופא הנשים. אחרי חודשיים בוצעה שוב הבדיקה והתגלו תאים לא מזוהים, והרופא ביקש לבצע את הבדיקה שוב בעוד כחודשיים. אני מאוד מודאגת. מה עלי לעשות? ולמה הרופא לא התקשר להודיע לי על כך?

תשובה:
איני יכולה לענות על שאלתך במלואה, מכיוון שלא מספיק לציין שהבדיקה לא היתה תקינה. עלי לדעת מה היו התוצאות המדויקות ואילו תאים נצפו על מנת לייעץ לך מה לעשות. גם איני יכולה להגיד מדוע הרופא המטפל שלך לא התקשר לבשר לך את התוצאות. כאשר נמצאים תאים לא מזוהים בבדיקת PAP, ההמלצה היא לבצע בדיקת קולפוסקופיה, המאפשרת לרופא להסתכל על רירית צוואר הרחם ולצבוע אזורים שנראים לא תקינים, שמהם ניתן לקחת ביופסיה. כאן תמצאי מידע נוסף: http://www.infomed.co.il/questions/q_021403_2.htm