חזרה של אקנה אחרי טיפול ברואקוטן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בני קיבל טיפול ברואוקוטן עקב אקנה. בתום הטיפול הוא חלה במחלת הנשיקה בצורה חמורה, עם טחול וכבד מוגדלים מאוד. כשהחלים, האקנה הופיע שוב, כמו לפני הטיפול. האם מומלץ לחזור על טיפול ברואוקוטן?

תשובה:
אין קשר ישיר בין הדבקה במחלת הנשיקה (מונונוקלאוזיס) ובין חזרה של תסמיני אקנה. חזרה של אקנה לאחר טיפול ברואוקוטן יכולה להיות כתוצאה ממספר גורמים, ביניהם, שינויים הורמונליים בגוף המטופל, מינון נמוך של נטילת התרופה, סיום מוקדם מדי של הטיפול ברואקוטן ועוד. לתשומת ליבך, טיפול ברואקוטן מהווה מעמסה על הכבד, וכבד מוגדל בשל מחלת הנשיקה רגיש יותר ונתון בסיכון רב יותר להפגעות ולהתפתחות אי-ספיקת כבד, ולכן צריך לשים לב במיוחד אם תפקודי הכבד חוזרים לרמה נורמלית, ורק לאחר שמתברר שכן, אפשר לתכנן טיפול נוסף אשר צריך יהיה להיות מלווה במעקב רצוף אחר תפקודי הכבד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד