הטיפול בפריקה של פיקת הברך
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/09/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

הפיקות יצאו לי מהמקום בשתי הברכיים. איזה תרגיל ניתן לעשות בבית באופן עצמאי?

תשובה:
האם את בטוחה שהפיקות של שתי הברכיים שלך יצאו מהמקום? אם כן, התופעה נקראת פריקה של פיקת הברך, ויש להתייחס אליה בזהירות. אני ממליצה לך לבקש הפניה לפיזיותרפיה מרופא, במקרה זה מומלץ אורתופד. המטרה של הטיפול הפיזיותרפי תהיה לחזק את שרירי הקוודריספס (השריר הארבע-ראשי), שיחזיק את הפיקה במקומה בזמן תנועה של הברך. יתכן שכדאי שתתחילי את התרגילים עם תמיכה של טייפינג - הדבקות מיוחדות שיראה לך הפיזיותרפיסט, כדי לא לאפשר פריקות נוספות. חשוב מאוד לבדוק את מנגנון הפריקה כדי לפעול נגדו, וזה יכול להעשות רק על ידי פיזיותרפיסט. בהצלחה, קתרין אטל - פיזיותרפיסטית