נתקלתי באחד המאמרים בנושא השמנה והרזיה שיש תרופות הניתנות לעידוד הירידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/09/2000
1 דקות קריאה
שאלה:

נתקלתי באחד המאמרים בנושא השמנה והרזיה שיש תרופות הניתנות לעידוד הירידה במשקל. נתקלתי באחד המאמרים בנושא השמנה והרזיה שיש תרופות הניתנות לעידוד הירידה במשקל. 1. האם התרופות האנזימיות שמקבלים לפירוק השומנים יכולות לעזור? 2. האם יש תרופה המפרקת שומן או פחמימות ?

תשובה:
עודף משקל הוא בעיה הנובעת משילוב של כמה גורמים, ועל כן גם הטיפול בבעיה צריך לשלב מספר גישות. תורשה, הרגלי חיים, וליקוי בחילוף החומרים הם רק חלק מהגורמים התורמים לעלייה במשקל. באנשים עם עודף משקל ניכר או באנשים עם עודף משקל בינוני וגורמי סיכון למחלת לב (סוכרת, לחץ דם גבוה, וכדומה) מומלץ לשלב תזונה מתאימה (דיאטה), טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי או התנהגותי, ולעיתים גם תרופות המסייעות לירידה במשקל. תרופות המסייעות לירידה במשקל מדכאות תיאבון, או שמונעות ספיגה של חלק מהשומן מהמעי. חלק גדול מהתרופות לדיכוי תיאבון הוצאו משימוש כיוון שהסתבר כי הן עלולות לגרום למחלה במסתמי הלב (לדוגמה, פנפלוראמין - פונדרקס), אך כיום נמצאות בפיתוח ובבדיקה תרופות חדישות יותר לדיכוי תיאבון. תרופות אחרות, כמו orlistat (קסניקאל), מונעות ספיגה של חלק מהשומן מהמעי ומסייעות בכך להפחית את צריכת הקלוריות. תרופות אנזימתיות המפרקות שומנים אינן מסייעות להפחתת משקל. [17/09/2000]