זמן כניסה להריון אחרי הפלה, והשלכות של גרידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע אומרים שאחרי הפלה לחכות עד לאחר המחזור הראשון כדי להיכנס להריון? למה שההריון לא יתפתח רגיל גם אם המחזור לא הגיע? האם לאחר גרידה נשארים צלקות ברחם? האם הם יכולים לדמם בעקבות אורגזמה או חדירה?

תשובה:
הדעות חלוקות באשר לצורך להמתין לקבלת המחזור לפני כניסה להריון נוסף. אחת הסיבות לצורך להמתין היא היכולת לדעת את גיל ההריון המדויק ולעקוב אחר התפתחות תקינה שלו. סיבה נוספת היא כאשר יש צורך בהשלמת ברור כלשהו (במידה ולא מדובר בהפלה ראשונה). ההמתנה עצמה אינה משפיעה על התפתחות תקינה של הריון. ההחלמה של רירית הרחם לאחר גרידה היא טובה, במידה והגרידה בוצעה כהלכה, בכל מקרה אין סכנה לדימומים בעקבות חדירה או אורגזמה.