שק הריון ללא עובר בשבוע רביעי להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה- 5 +4 בדיוק היום (12.9.06) ובבדיקת אולטרסאונד לפני יומיים ראו שק הריון ללא עובר (וללא דופק, כמובן). אני רוצה לשאול מתי צריכים כבר לראות עובר ודופק והאם יש סיכוי להריון הזה להתפתח באופן תקין? (BETA מיום 10.9.06- 2701).

תשובה:
לא ציינת אם האולטרסאונד שבוצע היה טראנסאבדומינלי (דרך הבטן) או וגינלי. בטראנס אבדומינלי צריך לראות שק הריון עד שבוע 6 ועובר ודופק עד שבוע 7. באולטרסאונד וגינאלי, רואים שק הריון לא יאוחר משבוע 5, ועובר ודופק משבוע 6. הבטא מעט נמוך, אולם על סמך מדידה אחת אין באפשרותי לקבוע דבר, כך שההריון לפי מה שתיארת עדיין יכול להתפתח באופן תקין.