אבקש לקבל מידע : ספרים מאמרים מחקרים אתרים העוסקים בתחום הגמגום תודה <
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/09/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש לקבל מידע : ספרים מאמרים מחקרים אתרים העוסקים בתחום הגמגום תודה

תשובה:
גמגום הינו דיבור מקוטע, מהוסס או חזרה על מילים בזמן דיבור. כמעט כל ילד עובר תקופה קצרה של גמגום, אך תקופה זו קצרה וחולפת. בכ 1% מהאוכלוסייה הבעיה תישאר ואף תחמיר מחזרה על הברות בלבד לחזרה על מילים ומשפטים שלמים, עם הפסקות בדיבור שלאחריהן התפרצות קול (עווית דיבור). הסיבה לגמגום אינה ידועה. גמגום שכיח במשפחות מסוימות, אך אין מנגנון תורשתי ברור. גמגום שכיח פי שלושה בגברים. לעיתים יש קשר בין גמגום לבעיות נוירולוגיות אחרות. בשנים האחרונות החוקרים חדלו להאמין כי גמגום הוא תסמין (סימפטום) של לחץ פסיכולוגי / רגשי, אלא הגישה המקובלת היא שבאנשים שמגמגמים תפקוד המוח בזמן דיבור ועיבוד שפה שונה מהרגיל (ומתבצע בצד ימין של המוח במקום בצד שמאל). לבעיית הגמגום יכולות להיות השלכות חברתיות ניכרות: קושי ביצירת קשרים חברתיים תקינים, אפליה בתחום ההשכלה והעבודה, ומקור לבדידות, ניכור וחוסר בטחון עצמי, וישנן אגודות רבות המציעות עזרה לאנשים הסובלים מכך. הטיפול בגמגום מתבצע ע"י קלינאית תקשורת. האלמנט החשוב ביותר בטיפול הוא עזרה וקבלה עצמית. בטיפול לומדים להפחית את קצב הדיבור, לדבר בתנועות והברות חלקות יותר ולהגות נכון את המלים. בילדים שיעורי הצלחת הטיפול טובים מאוד ויש לפנות לייעוץ עם מומחה מוקדם ככל האפשר. קיים מידע רב על גמגום ברשת. להלן שני אתרים מוצלחים במיוחד: http://www.mankato.msus.edu/dept/comdis/kuster/stutter.html