טבור שנשאר בולט אחרי לידה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 32, אחרי לידה שלישית. יש לי בבטן תופעה יוצאת דופן בהשוואה לשתי הלידות הקודמות. עברו כבר 40 ימים מאז הלידה השלישית, אבל הבטן לא חוזרת למצבה הרגיל. אני מתכוונת לטבור, שעדיין בולט כלפי חוץ (כמו במצב הריון מתקדם). בשני ההריונות הקודמים הטבור שלי חזר מייד פנימה. חשוב לי לציין שלא עליתי הרבה במשקל, רק 8 ק"ג, ולא ייתכן שהבטן נשארה כל כך שמנה יחסית למצב הנורמלי שלי. משקלי הוא 50 ק"ג, ובכל הריון הבטן חזרה מייד למצבה הקודם, ובמיוחד הטבור שמייד חזר למצבו הרגיל. למה זה קורה?

תשובה:
תשובה חד-משמעית לשאלה למה הבטן לא חזרה לעצמה אני לא יכולה לתת לך. אבל, האם את מיניקה? האם בהריונות הקודמים הינקת? בדרך כלל הנקה מגבירה את התכווצות הרחם ועוזרת לחזרה של הבטן למצב של לפני ההריון. אך מובן שזה לא מדע מדויק, וישנם הבדלים בין הריון להריון. אני ממליצה לך לגשת לבדיקה אצל הרופא המטפל כדי לבדוק אם אין בעיה כלשהי שמסתתרת ברחם. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד