קיום יחסי מין בפעם הראשונה ותהיה לגבי קריעת קרום הבתולים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/09/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

חשבתי שאני מוכנה לקיים יחסי מין עם החבר שלי, ואז כשעשינו זאת, נבהלתי כשהוא נכנס מעט, והפסקתי. לא יצא לי דם. האם אני עדיין בתולה?

תשובה:
אין אפשרות לדעת בוודאות אם קרום הבתולין נקרע אם לאו ללא בדיקה. כדי לדעת את התשובה באוןפ חד משמעי יש לעבור לבדיקה גינקולוגית. לא תמיד יש דימום כאשר קרום הבתולין נקרע. ישנם מקרים בהם אין לא רואים דימום על המיטה לאחר קיום היחסים. בכל מקרה, את צריכה להרגיש בטוחה עם עצמך לגבי התחלת קיום יחסי מין מבלי להיות מושפעת מגורמים בסביבתך. כמו כן, עליך לדעת עובדות בסיסיות בנוגע לקיום היחסים עצמם, ולגבי אמצעי מניעה של הריון ומחלות מין. כל בחורה המקיימת יחסי מין או רוצה להתחיל בקיום יחסי מין צריכה להיבדק פעם בשנה על ידי רופא נשים. אני ממליץ לך בחום לפנות לרופא או לרופאת נשים לפני ביצוע האקט המיני המלא. שם תוכלי לקבל את כל האינפורמציה הרלוונטית מבחינתך, וכן מידע על עובדות נוספות שיתכן שאינך מודעת להן כעת. הגינקולוג גם יבצע בדיקה גופנית וגינקולוגית כדי לאשר שמצבך תקין וכדי שיהיה בידו מדד בסיסי שעשוי להיות חשוב בבדיקות הגינקולוגיות נוספות שתבצעי בהמשך חייך. ד"ר גיל טאובר - אינפומד