טיפולים לכאבי גב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 43. עקב כאבי גב נשלחתי לבדיקת CT. לפי הבדיקה הכל תקין למעט בגובה L4-L5: מבנה גרמי תקין, רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמניות. קיים בקע דיסק אקסטרא-ספינלי שמאלי בעומק 6 מ"מ עם לחץ על השורש אחרי הפרמן הצדדי. אורתופד אמר שהטיפול הוא זריקות או ניתוח. האם יש אפשרויות טיפול אחרות שיכולות לעזור במצבי, כמו דיקור או שיטות אחרות?

תשובה:
מגוון הטיפולים בכאבים הנובעים מבעיה בגב רחב ביותר, והשיטות המומלצות לטיפול משתנות מרופא למשנהו. ישנם אמצעים מגוונים, הכוללים דיקור סיני, שיאצו, פיזיותרפיה, הידרותרפיה וטיפולים אחרים. זריקות מסוגים שונים או ניתוח מוצעים על פי רוב כאשר נכשלות השיטות שהוזכרו. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד