האם כדאי ליטול את ה prednisone בערב ולא בבוקר כשאני הולכת לעבודה - בגלל
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם כדאי ליטול את ה prednisone בערב ולא בבוקר כשאני הולכת לעבודה - בגלל תופעות הלוואי ? (או שנטילתם סמוך לשינה תגרום לנדודי שינה וקשיי הירדמות) אילו תופעות לוואי יש לתכשיר לוסק אותו אני נוטלת יחד עם הפרדניזון ?

תשובה:
נטילת פרדניזון מומלצת בבוקר, בדומה להפרשה הטבעית של סטרואידים בגוף, שגבוהה בבוקר. סיבה נוספת לנטילה בבוקר היא שפרדניזון עשוי לגרום לקשיי שינה. לגבי ה LOSEC, לא הבנתי את השאלה. השילוב מקובל. שכן סטרואידים גורמים לגירוי של רירית הקיבה ולוסק מפחיתה את החומציות ועוזרת להגן על הקיבה.