בדיקת העמסת סוכר, חולשה ברגליים וכאבים בחזה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29, בשבוע ה-25 של הריון. עברתי הבוקר בדיקת העמסת סוכר mg 50. את הסוכר המסתי ברבע ליטר מים וסחטתי לימון שלם לתמיסה. לאחר שעה נלקח ממני דם. האם ביצעתי נכון את ההכנה לבדיקה? התוצאה שהתקבלה היא 81. האם זוהי תוצאה תקינה? נאמר לי שעד 130 זה תקין, אך לא נאמר לי מהם ערכי המינימום. בשבוע האחרון אני חשה חולשה ועייפות ברגליים מהירך ומטה. בינתיים עברתי את כול הבדיקות השגרתיות והכול נמצא תקין. האם זה נורמלי או שעלי לבצע בדיקות נוספות לבירור? בחודש האחרון חשתי כ-3 פעמים מעט לחץ בחזה בצד שמאל, יחד עם כאב קל בבית השחי בצד שמאל. הכאב התגבר לאחר נשימה עמוקה. על מה זה יכול להעיד והאם עלי להיות מודאגת? זה עובר לאחר מספר שעות או מנוחה.

תשובה:
ביצעת את הבדיקה כדרוש. תוצאות תקינות נחשבות לפחות מ-140 mg/dl ולכן התוצאה שקיבלת תקינה. הגבול תחתון הוא בערך מתחת ל-50. בקשר לעייפות והחולשה ברגליים תחתונות, זה בהחלט יכול להיות כתוצאה מההריון ושלביו המתקדמים, ובעצם, מפני שהרחם הגדל שלוחץ על כלי הדם ומשפיע על זרימת הדם בגפיים התחתונות. אמליץ לך לעקוב אחר תסמינים אלה ואם הם מחמירים, לפנות לבדיקת גינקולוג. לגבי הכאבים בחזה, הם יכולים להעיד על כמה דברים שונים, אך גם הם יכולים תוצאה של ההריון אשר גורם לשינויים פיזיולוגיים בפעילות במערכת הקרדיווסקולרית (לב וכלי דם). גם כאן אמליץ לך לפנות לבדיקת גינקולוג, ואם הכאבים חוזרים על עצמם - לבצע בדיקת אקג ובדיקות נוספות לפי המלצת הרופא. המשך הריון קל! ד"ר קרן גלרון - אינפומד