פענוח צילום רנטגן של עמוד שדרה מותני
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

עשיתי צילום רנטגן לעמוד שדרה מותני ואלו היו התוצאות: 1. כלפיסים ניתוחיים ב - RUQ. 2. יישור לורדוזיס. 3. היצרות מינימלית של המרווח בין L5 - S1 מה אומרות תוצאות אלו? אילו תרופות ניתן לקחת להקלת הכאבים?

תשובה:
סעיף מס 1 מתיחס לסיכות ניתוחיות שהושארו בגופך לאחר ניתוח בבטן ימנית עליונה. סעיף 2 מתיחס ליישור העקומה הטבעית של הגב התחתון, וממצא זה הוא משני לכאב ורק מצביע על כך שאומנם יש לך כאב בגב. סעיף 3 יכול להצביע על ניוון של הדיסק התחתון בגב התחתון, אך לעיתים דיסק זה מוצר מלכתחילה ואינו מוצר בהכרח עקב תהליך ניווני. במקרה שלך כדאי לגשת למומחה גב להיבדק ורק אז להתחיל בטיפול. דר' מיכאל מילגרם "המרכז הישראלי לניתוחי עמוד שדרה" - אסותא.