לחץ דם דיאסטולי נמוך בעת שימוש בתרופות להורדת לחץ דם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 76. לחץ הדם שלי הוא 130/50. אני נוטל את התרופות הבאות: Tritace 5 mg שניים ביום Amlow 5 mg אחד ביום ALPHA D3 PGO אחד ביום Lipitor 20mg אחד בערב Xatral 10mg אחד בערב. מדוע לחץ הדם שלי נמוך, 50? האם יש לי בעיה?

תשובה:
כדי לענות חשוב לדעת אם אתה חש בטוב בסך הכל עם לחץ דם זה, ואם התוצאה הזאת היא חד-פעמית, או נמשכת כשבוע, או אם מדדת כמה פעמים וזוהי התוצאה אשר התקבלה. אתה משתמש בכמה תרופות ליתר לחץ דם: טריטייס (מקבוצת מעכבי האנזים ACE) ואמלודיפין (מקבוצת חוסמי תעלות הסידן). בנוסף, אתה מטופל בקסטרל (מקבוצת חוסמי רצפטור אלפא סלקטיביים), אשר חלק מהשפעתן יכולה להיות הורדה נוספת של לחץ הדם. אם אתה חש חולשה וירידה כללית במצבך, מומלץ לשוב לבדיקת רופא כדי לבדוק אם יש צורך לשנות את הטיפול התרופתי. מידע נוסף בנוגע ליתר לחץ דם וטיפול תרופתי נמצא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_122008_1.asp