דלג לתוכן

סיבות לירידה ברמת ויטמין B12

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/09/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 32. בבדיקת דם שעשיתי לפני כשנה נמצאו הערכים הבאים: IRON 41.8 B12 128 FERRITIN 5.4 HEMOGLOBIN 13.2 לפי הוראת הרופא לקחתי כדורי Aktiferin למשך 3 חודשים. בבדיקת דם שנערכה לאחר נטילת הכדורים נמצאו הערכים הבאים: IRON 92.45 B12 516 FERRITIN 16.7 HEMOGLOBIN 15.1 כיום, כ-7 חודשים מאוחר יותר (ללא נטילת כדורים), נמצאו הערכים הבאים: IRON 148.9 B12 144.5 FERRITIN 16.8 HEMOGLOBIN 15.4 אני אוכל בשר (בעיקר עוף, לא בקר) 3-2 פעמים בשבוע ובאופן כללי מרגיש טוב. מה יכולה להיות הסיבה לירידה כה חדה ברמת ה- B12 בעוד שרמת הברזל ממשיכה לעלות? האם זה מצביע על בעיה בספיגת B12? כעת אני מטופל בזריקות B12.

תשובה:

רמת הוויטמין B12 אצלך מעט נמוכה, אך קרובה מאוד לגבול התחתון של הנורמה. ירידה ברמת הוויטמין יכולה להיגרם על ידי כמה סיבות, ביניהן ירידה בספיגת הוויטמין בקיבה עקב בעיה בקיבה כגון גסטריטיס, כיב פפטי וכדומה, צמחונות (ציינת כי אתה אוכל בשר עוף, חשוב גם לאכול בשר אדום), הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, מחלת חיסון עצמי, תרופות מסוימות כגון נוגדי פרכוסים, נאומיצין, מטפורמין ועוד. לאור הירידה ברמת הוויטמין בזמן קצר יחסית במקרה שלך, נראה כי המאגרים של הוויטמין בגופך מדולדלים. זו אינה בהכרח עדות לבעיה בקיבה, מכיוון שכאשר נטלת תוספי מזון, כמות הוויטמין עלתה. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אורי רוביו
ד"ר אורי רוביו המטולוגיה
פרופ' ראיד סלים
פרופ' ראיד סלים יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר עדי אדר
ד"ר עדי אדר נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו