ממצא בברך בבדיקת MRI
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

ברצוני לקבל הסבר לתשובת בדיקת MRI שעבר בני, בן 28, בברך ימין: בצמוד לרצועה הצולבת האחורית נראית מסה של רקמה רכה בממדים 35x13x16 מ"מ. המסה בעלת סיגנל מוארך, לא הומוגנית עם האדרה בגדוליניום. מוקד של כונדרומלציה, פטלה סחוסית באורך 15 ס"מ בפסט הלטרלי. בסיכום: תהליך תופס מקום תוך-פרקי צמוד ל- PCL. אבחנה מבדלת בין סוגים שונים של תהליכים מזנכימלית - GCT באה בחשבון. דרושה אבחנה היסטולוגית.

תשובה:
בדיקת ה- MRI העלתה ממצא המתאים לגידול, שפיר או אחר, בתוך הברך בחלקה האחורי. בנוסף נמצא מוקד של שינוי בסחוס הפיקה. כפי שנכתב בסיכום, הממצא המשמעותי הוא הממצא האחורי, המצריך התייחסות דחופה מצד הרופא המטפל, ויש המלצה לביצוע ביופסיה של הממצא. הייתי ממליץ על פנייה לאורתופד או לרופא המשפחה ללא דיחוי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד