דלג לתוכן

שאלה

אני נוטלת כבר כמעט שנתיים פלוטין 20 מ"ג ליום. בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מנשירת שיער רבה. האם ייתכן שזוהי תופעת לוואי מנטילת התרופה ? ואם כן, מה ניתן לעשות בנידון?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2005
1 דקות קריאה

תשובה:

נשירת שיער היא תופעת לוואי נדירה אך אפשרית של התרופה Flutine (או בשמה הגנרי Fluoxetine). במחקרים היא דווחה בפחות מ- 1% מנוטלי התרופה. מאחר וקיימים גורמים אפשריים רבים אחרים לנשירת שיער, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. אם נשללו כל הסיבות האחרות - תוכלי לנסות להחליף את הפלוטין לתרופה אחרת מקבוצת ה- SSRI's (לאחר התייעצות עם הרופא המטפל).
רופאים בתחום
ד"ר דניאלה כהן
ד"ר דניאלה כהן רפואה אסתטית
ד"ר איילת גדרון
ד"ר איילת גדרון יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר אריה מרקוביץ
ד"ר אריה מרקוביץ עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו