חסר בוויטמין D
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25. עברתי בדיקות דם והייתי מעוניינת לדעת מה אומרת התוצאה הבאה: 25-Hydroxy VD3 28.0 ng/mL נא לשים לב לערכי ייחוס חדשים: Normal 30-60 ng/mL Insufficiency 20-30 ng/mL Deficiency

תשובה:
הבדיקה מעידה על חסר קל בוויטמין D. חסר כזה שכיח באוכלוסיה עקב העלייה במודעות לסכנות החשיפה לאור השמש והיחשפות מופחתת לשמש ישירה. מומלץ לפנות לרופא המטפל ולהשלים בירור מעבדתי קצר של רמת הסידן בדם ורמת ה- PTH. אם הכל תקין, ומדובר בחסר בוויטמין D בלבד, קל להשלימו על ידי כדורים. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד