דלג לתוכן

השפעת אנטיביוטיקה על יעילות הגלולות למניעת הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/09/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר כ- 5 שנים, ומעולם לא היו לי איחורים במחזור. לפני כשבוע וחצי הגיע שבוע ההפסקה של החודש, אך המחזור לא הגיע. (אציין שלקחתי מוקסיפן בשבוע שלפני בגלל בעיה בסינוסים). ביום בו הייתי אמורה לחדש את לקיחת הגלולות המחזור טרם הגיע. עשיתי בדיקת הריון ביתית באותו יום שיצאה שלילית. האם יכול להיות שאני בכל זאת בהריון? ואם לא, מה יכולה להיות הסיבה שפתאום המחזור לא הגיע?

תשובה:

מבין סוגי האנטיביוטיקה, ריפאמפיצין ידועה כגורמת לירידה ביעילות הגלולות כאשר נלקחת במקביל. לגבי אנטיביוטיקות אחרות - היו דיווחים בודדים של ירידה ביעילות הגלולות, שהתבטאה בדימום או כניסה להריון בשימוש באנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין (כגון מוקסיפן), צפאלוספורינים, ולמרות שמדובר במקרים בודדים מומלץ להציע לנשים הנוטלות אנטיביוטיקה להשתמש באמצעי מניעה נוסף. האם ייתכן שהחלפת סוג אחר של גלולות לאחרונה? אולי פספסת יום אחד ולקחת שתי גלולות ביחד ביום אחר? ייתכן גם שהאיחור נובע מסטרס כלשהו. אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך במידה והווסת לא יופיע.
רופאים בתחום
ד"ר זמיר בורטמן
ד"ר זמיר בורטמן רפואת שיניים
ד"ר אלדד מור
ד"ר אלדד מור כירורגיה פלסטית
ד"ר אלי דריזין
ד"ר אלי דריזין יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו