תלישת ואכילת שיער לילדה בת שנה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

בתי בת שנה וחודש ולא מפסיקה לתלוש שיער או לחפש שיער ולהכניס לפה. היא מכניסה את השערה לפה ומשחקת איתה, וזה נראה לי מפחיד.

תשובה:
התופעה של תלישת שיער נקראת טריכוטילומניה, ואכילת שיער נקראת טריכופאגיה. מחיפוש שערכתי אין הרבה מידע בספרות הרפואית על אכילת שיער בגיל זה. התופעה מתוארת אצל מבוגרים ובגיל הילדות- אצל ילדים בגילאים מבוגרים יותר ובני נוער, ואז לרוב מגדירים אותה כסוג של הפרעת חרדה. מאחר ובתך בת שנה, ייתכן ומדובר אצלה בתופעה חולפת כחלק מגילוי הגוף.יש ילדים הנרגעים ממשיכת שיער כשם שיש כאלה הנהנים ממציצת אצבע. אם משיכת השיער מתחילה מתחת לגיל 6 שנים, זה מגדיל את הסיכוי שהתופעה תיפסק באופן ספונטני. קיימת גם תופעה הנקראת פיקה (pica), שהגדרתה היא משיכה לאכילת דברים שאינם מזון, אופייני- אכילת נייר, חול או קרח. תופעה זו מאפיינת מצב של אנמיה מחוסר ברזל. לא מצאתי תיאורים ספציפיים של אכילת שיער במקרים אלה. אם תלישת השיער ואכילתו של בתך נמשכת, אני ממליצה לך לפנות לרופא ילדים להתייעצות.