פוליציתמיה - רמת המוגלובין גבוהה בדם
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/09/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מה זה אומר יתר המוגלובין? האם יש סיכון בזה ומה אפשר לומר על כך?

תשובה:
הכל תלוי בערך - כלומר, עד כמה מוגברת רמת ההמוגלובין. עליה בריכוז ההמוגלובין בדם נקראת פוליציתמיה. חשד לקיום פוליציתמיה עולה כאשר רמת ההמוגלובין מעל 16.5 בנשים או מעל 18.5 בגברים (ערכים נוספים המשמשים להערכה הם רמות מוגברת של המטוקריט ושל תאי דם אדומים - RBC). פוליציתמיה עשויה להיות יחסית - כאשר יש ירידה בנפח הפלסמה, ומספר התאים האדומים נשאר ללא שינוי, או מוחלטת - כאשר יש עליה בנפח הכולל של התאים האדומים, ונפח הפלסמה הוא ללא שינוי. פוליציתמיה עשויה להיות ראשונית (בדרך כלל בגלל מחלת דם הנקראת פוליציתמיה ורה) או משנית - במקרים רבים כתגובה לאספקת חמצן נמוכה יחסית לרקמות (מחלת ריאות כרונית, מחלות לב מסויימות, שהות בגובה, עישון כבד), או עקב הפרשת יתר של הורמון בשם EPO הגורם לעליה בהמוגלובין (המופרש לעיתים מגידולים).