פצע על איבר מין גברי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 23 ויש לי פצע כמו חצ'קון על איבר המין שלי. האם זה נורמלי?

תשובה:
איבר המין מכוסה עור כמו כל שאר הגוף שלנו. כך שגם על איבר המין יכולים להופיע פצעים לכאורה "רגילים"- הנגרמים עקב זיהום של בלוטות החלב בזקיקי השערות. מאידך, מחלות מין , שיכולות להתבטא בפצעים, כיבים או הפרשות מאיבר המין מתמקדות בד"כ באיברי המין ופחות על פני העור. בנוסף, מחלות מין מדבקות מאוד בקיום יחסי מין, בניגוד למחלות זיהומיות אחרות של העור. על מנת לאבחן את הנגע / הפצע על איבר המין ולהחליט על משמעותו עליך להיבדק על ידי רופא עור. יש לכך משמעות רבה לגבי הדבקת בנות / בני זוג וכן לגבי טיפולים למניעת התפשטות ונזקים בלתי הפיכים.