האם דיכאון כמחלת נפש יכול לגרום לירידה ביכולת הקוגניטיבית של החולה כגון:
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

האם דיכאון כמחלת נפש יכול לגרום לירידה ביכולת הקוגניטיבית של החולה כגון: ירידה בכושר הזיכרון, חוסר ריכוז וכו' ? האם אלו נזקים בלתי הפיכים שמשאירים חותם גם לאחר ש"נרפאים" מהמחלה ? או שאדם יכול לחזור למצבו קדם המחלה ?

תשובה:
אחד מהמאפיינים הבולטים של דיכאון הוא ירידה קוגניטיבית שביטוייה ירידה בזיכרון וירידה בריכוז. באנשים מבוגרים תיתכן גם ירידה בהתמצאות ושכחה מוגברת שעושים תמונה של דמנציה, המכונה פסאודודמנציה. עם השיפור במצב הדיכאוני המטופל חוזר לעצמו מבחינה קוגניטיבית.