נודע לי במקרה, שאני חולה בטרשת נפוצה (זה כ- 8 שנים). מה שמאד מאד מפריע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

נודע לי במקרה, שאני חולה בטרשת נפוצה (זה כ- 8 שנים). מה שמאד מאד מפריע לי אלה התקפות הצחוק הפתאומיות, ללא קשר כלשהו לסיטואציה בה אני נמצאת, או לנושא עליו מדובר. עקב זאת אני נמנעת מלהתקשר לאנשים, אני פוחדת מפגישות עם אנשים כי אני חשה מבוכה נוראה. מצב זה קיים בערך כשנתיים. אני יודעת שזה חלק מהטרשת, אבל אני מבקשת לדעת באם יש תרופה כלשהיא שיכולה למנוע את פרצי הצחוק הבלתי נשלטים והפתאומיים. לפני כן הייתי מאד מקובלת בחברה, נהניתי לשוחח עם אנשים, לצאת לקניות, נוהגת ברכב בעצמי לחברים בעיר הגדולה, ויוצרת קשרים בלי עכבות עם אנשים שנראו מענינים. אודה לכם באם תוכלו לעזור לי בקשר לצחוק הבלתי נשלט, הפתאומי כי אני מאד סובלת וזה מונע ממני להיפגש או לארח אנשים, או להתקשר אליהם. בגלל זה אני יוצרת קשר רק ב- E-MAIL כדי להימנע משיחה וזה ממש לא אותו הדבר. אודה מאד מאד באם תוכלו לעזור לי.

תשובה:
תופעה של אופוריה מוכרת כחלק מהמחלה, והיא בד"כ מצביעה על פגיעה מוחית כתוצאה מה MS. בכל מקרה אני מציעה לדבר על כך עם הרופא המטפל, ובמידת הצורך לקבל הפניה לפסיכיאטר לאבחון, ושלילת הפרעה אחרת במצב הרוח- כמו למשל מחלה ביפולרית, המחייבת טיפול תרופתי.