על נטילת קלונקס, ויאפקס וויטמינים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני בערך 6 חודשים התחלתי לקחת ויאפקס, ובמקביל אני לוקח קלונקס. רציתי לדעת אם אפשר לקחת ויטמינים כמו B12, MSM, GABA באותו זמן.

תשובה:
אין מניעה לקחת ויטמינים, אך עדיף קודם כל לבצע בדיקות דם על מנת לראות אם בכלל יש לך חסר בוויטמינים, כיוון שללא חסר, עודפי הוויטמינים מופרשים בשתן, ובמקרה כזה, קניית הוויטמינים ובליעתם מיותרים. בנוסף, לאחר 6 חודשי טיפול, הייתי ממליצה לך לברר עם הרופא המטפל האם יש עדיין צורך בקלונקס, או שכדאי להפסיק בהדרגה את הטיפול בו. קלונקס שייך לקבוצת הבנזודיאזפינים, שהן תרופות ממכרות, שלא מומלץ ליטול אותן במשך זמן רב, מעבר למספר שבועות או חודשים. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית