כאב מתמשך בעקב אחרי חבלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 24. לפני כחודשיים נפלתי מגובה רב על עקב רגל ימין, ללא עיקום של הקרסול. סבלתי מנפיחות רבה וכאבים. בוצע צילום רנטגן במיון ובו נשלל החשד לשבר, ונשלחתי לביתי למנוחה עם חבישה אלסטית וקומפרסים קרים. חלפו כחודשיים ואני עדיין סובל מכאבים בעקב לעיתים תכופות, בעיקר בבקרים ולאחר עמידה ממושכת או פעילות פיזית. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקת CT. בוצעה הדמיית CT לעקב ימין, נשלל החשד לשבר שלא אובחן כראוי ובממצאי הבדיקה נכתב "נצפה מרכז התגרמות נוסף עם קורטקס ברור אחורי לתלוס הימני". מה פשר הממצא ומה ההמלצה להמשך הטיפול?

תשובה:
ממצא כמו מה שמתואר בבדיקתך יכול לנבוע מכמה סיבות, ביניהן תגובה לשבר שאירע במקום. זה יכול להיות גם ממצא אקראי, ללא קשר לחבלה. על מנת להפריד בין השניים יתכן שיהיה צורך בצילומי ביקורת נוספים או בביצוע מיפוי עצמות. בכל מקרה הייתי ממליץ על המשך מעקב אורתופדי. בברכת בריאות שלמה, ד"ר רונן בלכר - אינפומד