אלרגיה ממקור לא ברור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

הייתי בבריכת שחייה וכעבור שעה החל להתפשט בגופי גרד מציק שהלך וגבר. למחרת בבוקר התעוררתי כולי מלא פריחה אדומה ומגרדת וכל גופי התנפח והתמלא בצקות. הייתי מאושפז עקב כך שבוע בבי"ח, אבל הרופאים לא היו מאוחדים בדיעותיהם לגבי טיב האלרגיה או ממה באמת קיבלתי פריחה. חלקם טען שזה בגלל חיטוי הבריכה וחלקם אמרו שזה מטפילים במים. עשיתי טסטים ולא נמצא שאני רגיש למשהו ואף פעם לא קרה לי כך בבריכת שחייה. אבל עד עכשיו לא קיבלתי תשובה אם זה מהכלור או מטפילים במים (אני היחידי שכך קרה לו).

תשובה:
לפי סיפורך אתה מתאר תגובה אלרגית. הקישור הישיר של התגובה האלרגית לשחייה בבריכה אינו מחייב. אל לנו לשכוח שתגובות אלרגיות יכולות להתרחש גם מספר שעות רב ואף ימים לאחר החשיפה לגורם האלרגיה. ייתכן שהגורם הוא חומר כימי בבריכה ( הכלור על כל מרכיביו), או טפילים במים, אולם בהחלט לא ניתן לשלול עקיצת חרק לפני או אחרי השחייה, אכילת מאכל מסוים לפני או אחרי השחייה, מחלה ויראלית, תרופה חדשה ועוד ... בוודאי לא אוכל לתת לך תשובה מהו גורם האלרגיה במקרה שלך; אם בשל סיפור לא מלא מבחינת היסטוריה רפואית וחשיפה אפשרית ואם בשל כך שאיני בודק אותך ורואה את הפריחה. מאידך, גם לאחר בדיקה ותשאול מפורט במקרים רבים אין בידינו היכולת לאבחן בוודאות את גורם האלרגיה.