כיצד מבחינים בין דלקת חיידקית בגרון לבין מחלת הנשיקה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/03/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני 3 ימים התנפחו לי השקדים וטופלתי ע"י רפאפן (פניצילין), אך זה לא עזר ומצב הדלקת החמיר. אתמול כל הגרון היה מכוסה מוגלה, ולכן בקופ"ח קיבלתי זריקת אנטיביוטיקה שכרגע לאחר יותר מ24 שעות גם אינני חשה בשינוי לטובה. (בנוסף הוגדל המינון ל 1000). השאלה היא, האם זו מחלת הנשיקה ולא דלקת שקדים ? איך ניתן לדעת ? בנוסף יש לי בבית השחי בלוטה שיצאה לפני יומיים. האם זה קשור ?

תשובה:
התגובה לאנטיביוטיקה במקרה של דלקת גרון הנגרמת מסטרפטוקוק לוקחת לעיתים מספר ימים. תמונה שיכולה לחקות דלקת גרון הינה מחלת הנשיקה, שנגרמת על ידי וירוס ה- EBV . מחלת הנשיקה אינה מגיבה לטיפול אנטיביוטי הואיל ומדובר במחלה ויראלית. בזיהום על ידי EBV קיימת הגדלת בלוטות לימפה בשכיחות גבוהה, אך הגדלת בלוטות לימפה (לימפאדנופתיה) אינה ייחודית למחלת הנשיקה ויכולה להופיע בהרבה מחלות ויראליות וחיידקיות, כולל דלקת גרון מסטרפטוקוק. הדרך לאבחן בין השתיים היא משטח גרון או בדיקת נוגדנים נגד EBV בדם.