דלג לתוכן

מעבר מהתרופה רסיטל לציפרלקס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/04/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כשנתיים עברתי ניתוח הרחבה של מלנומה. לפני שנה עברתי ניתוח הוצאת בלוטת לימפה שהייתה נגועה. מאז התגלות המחלה אני שרויה בחרדה. אני נוטלת רסיטל כשנה וחודשיים. כבר הגעתי למינון של עד 40 מ"ג. כעת אני נוטלת רק 10 מ"ג. לצערי, אין שיפור במצבי. ברצוני לעבור לציפרלקס. שאלתי היא, האם זה ניתן, ואם כן, באיזה מינון?

תשובה:

ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה, השייכת לקבוצת SSRI, בדומה לרסיטל. המינון המקובל הוא 10 מ"ג ליום, שהוא מינון מקביל ל-20 מ"ג רסיטל. ניתן לעבור מתרופה לתרופה, ללא צורך בתקופת הפסקה. יש להתחיל בחצי כדור ציפרלקס ביום, יחד עם רסיטל 10 מ"ג, ולאחר כיומיים להפסיק לחלוטין את הרסיטל ולהתחיל לקחת ציפרלקס במינון של כדור אחד ביום. מובן שיש לבצע את ההחלפה תחת מעקב ובהדרכה של הרופא המטפל. בנוסף, לאור המצב שתיארת, של בעיה רפואית מתמשכת שגרמה לשינוי בחייך, אני ממליצה לך לשקול אפשרות של טיפול בשיחות (פסיכותרפיה) על מנת לסייע לך בהתמודדות עם השינוי. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר גיל באר
ד"ר גיל באר ילדים
ד"ר אירית יעקבי
ד"ר אירית יעקבי רפואת שיניים
ד"ר משה דודאי
ד"ר משה דודאי כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו