טיפול בפטרת באיבר המין של גבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/04/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 28. רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במשחת הידרואגיסטן לטיפול בזיהום פטרייתי (tinea corporis cruris ringworm) באזור הפין. אם כן, באיזו תדירות יש למרוח את המשחה ובמשך כמה זמן?

תשובה:
האבחנה המבדלת של נגעים באזור הפין עשויה להיות רחבה. כדי לאבחן את הבעיה יש לאסוף מידע בנוגע להיסטוריה הרפואית והמינית ומחלות הרקע (כולל מצב חיסוני), וכן יש חשיבות רבה לבדיקה גופנית. פטרת על הפין עצמו אינה מצב שכיח מאוד בקרב גברים צעירים ובריאים. התחלת טיפול במשחות כדוגמת הידרואגיסטן, המכילות חומרים נוגדי פטריות וסטרואיד קל, עשויה למסך את הבעיה בעור, וליצור קושי לאבחן את הבעיה ולהתאים לה טיפול בהמשך. מומלץ לפנות לרופא עור בהקדם, לשם אבחון וטיפול, לפני התחלת טיפול בהידרואגיסטן. אם האבחנה היא אכן פטרת, ניתן להשתמש בכמה תכשירים נוגדי פטריות, חלקם באופן מקומי (משחות כדוגמת אגיסטן). במקרים אחרים הטיפול המועדף הוא פומי (דרך הפה). אך שוב אציין כי יש להימנע מהתחלת הטיפול לפני קביעת האבחנה על ידי רופא העור או הרופא המטפל. ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד