האם יש צורך לחזור על בדיקות מסוימות במהלך ההריון?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בהריון הראשון נשלחתי לבדיקות לפני כשנתיים, אני מבקשת לדעת את משמעות התוצאות: CMV IgC NEGATIVE CMV IgM NEGATIVE Syphilis NEGATIVE Rubella IgC גדול מ 100 IU/ml Toxoplasmosis IgC NEGATIVE Toxoplasmosis IgM NEGATIVE מה אני צריכה לעשות לקראת הריון נוסף בעזרת השם? האם זה נכון שצריך לחזור על הבדיקות מדי חודש עד שנכנסים להריון? האם צריך לחזור על הבדיקות מדי חודש בהריון?

תשובה:
לפי התוצאות את מחוסנת לאדמת אולם לא נחשפת לCMV ולטוקסופלסמה ומעולם לא חלית בעגבת. מה שחשוב מבחינתך הוא לבדוק לפני הריון נוסף בעיקר נוגדנים לCMV כיוון שזהו זיהום נפוץ, ואם טרם נחשפת את צריכה לנקוט משנה זהירות במהלך ההריון ולא לבוא במגע עם ילדים החולים במחלת הנשיקה. ככלל מספיק לחזור על כל הבדיקות פעם אחת, בסמוך לכניסה להריון, ואם לא קורה שום דבר חריג, לא צריך לחזור עליהן כל חודש במהלך ההריון. ד"ר נגה פוקס - אינפומד