דלג לתוכן
תת-פעילות בלוטת התריס ואנמיה אצל צמחונית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

רק בעוד חודש יש לי תור למומחה. תוצאות בדיקות: TSH 6.19 T4 9.6 HGB 10.5 B12 106 אני לא אוכלת בשר כבר שנה, אני תורמת דם, והשנה התוצאה היתה נמוכה 10.3 וכך עליתי על הבעיה. האם אני צריכה טיפול באלטרוקסין?

תשובה:
אכן המוגלובין 10.5 מעיד על אנמיה, וגם תוצאת ה- B12 נמוכה, כך שייתכן וזו סיבת האנמיה. בנוסף, לפי תוצאות תפקוד בלוטת התריס נראה כי מדובר בתת-פעילות של הבלוטה (אף על פי שלא רשמת את היחידות של כל תוצאה). תת- פעילות של בלוטת התריס כשלעצמה יכולה להוביל לאנמיה. חשוב להמשיך בירור מסודר, כולל משטח דם, התחלת טיפול ב- B12 (אלא אם כן תתחילי לאכול בשר ודגים שיכולים לספק לך את הוויטמין), ומעקב מסודר אצל אנדוקרינולוג לאבחנת סיבת תת- הפעילות של בלוטת התריס והחלטה טיפולית.
רופאים בתחום
ד"ר עלי מפרע
ד"ר עלי מפרע יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה ברפואת נשים ולאולטרסאונד מיילדותי
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת הפרעות קשב וריכוז
4.9
( 29 חוות דעת )
"דר חבצלת מקצועי מאוד מבין בדיוק מה הילד צריך ותמיד מוצא פתרונות"
ד"ר עידית אוריון
ד"ר עידית אוריון עור ומין
4.9
( 29 חוות דעת )
"ד״ר עידית אוריון רופאה מצוינת, מתקתקת עניינים, הזמן של הפציינטים שלה חשוב לה כמו הזמן שלה. המזכירה שלה נפלאה מנומסת, סבלנית ושקופה אל מול הפציינטים."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו