סיכון להידבקות בקיום יחסי מין אורלים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

קיימתי יחסים אוראליים עם גבר ובלעתי את הזרע. הגבר טוען שהוא נקי. מה הסיכויים של הידבקות במחלה? באיידס בפרט? אני רוצה להדגיש שאין לי פצעים פתוחים בפה אלא אפטות.

תשובה:
הסיכון להידבקות באיידס מבליעת זרע נמוך מאוד, אולם קיים. מחלות מין בפה או פצעים בפה או קיום היחסים מייד לאחר טיפול שיניים או צחצוח שיניים עשוי להגביר את הסיכון. בסך הכל הסיכון נמוך מ: 1:1000000, אבל את הסיכון הספציפי קשה להעריך. מומלץ להימנע מבליעת זרע כאשר אינך יודע את מצב הנשאות של שותפך למין. בברכה דר' איציק לוי מומחה למחלות זיהומיות