טיפול בפטריה וגינלית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20 ובחודש האחרון אני סובלת מגירוד קל באיבר מיני, ובעיקר מצריבה ואי נעימות. כמו כן, לאחר קיום יחסי מין עם חבר שלי, ישנה צריבה במתן שתן וגם בזמן יחסים. בעת חיכוך ישנו כאב ואי נעימות. האם זאת פטריה? האם אגיסטן יעזור לי ללא בדיקת גינקולוג? יש לציין כי איני נוטלת גלולות למניעת הריון ואנחנו לא משתמשים בקונדום, כך שאין לי רגישות ללטקס. בנוסף, לפני כחצי שנה היה לי אותו מקרה, ולאחר בדיקת גינקולוג גילו כי יש פטרייה בנרתיק, ונתנו לי נרות אגיסטן ליומיים שעזרו לי. רציתי לדעת אם עכשיו אפשר לעשות אותו טיפול על דעת עצמי ללא מרשם גינקולוג.

תשובה:
הסיפור שלך בהחלט מרמז על קיום פטריה, בייחוד אם הסימפטומים דומים לאלה שהיו באירוע קודם. באפשרותך לרכוש אגיסטן ללא מרשם רופא. במידה והסימפטומים נמשכים בגמר הטיפול, גשי להיבדק.