האם התכשיר מגה גלופלקס עוזר?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי לעיתים רחוקות כאבים בברך ובכתף. האם יש טעם בלקיחת תרופה כמו מגה גלופלקס במינון חלקי לצורך מניעה, או שיש טעם, אם בכלל, לקחת רק את המינון המלא - 3 כדורים ביום לפי הוראות היצרן? כל כדור מכיל 500 מ"ג גלוקוזאמין + 400 מ"ג כונדרויטין.

תשובה:
מגה גלופלקס הוא תוסף אלטרנטיבי, וככזה, אינני יכול לומר אם הוא מועיל. במחקרים שנעשו, הוא לא הראה יעילות כלשהי. התוסף אינו חלק מהרפואה הקונבנציונלית ולכן אינני יכול לערוב ליעילותו או לבטיחותו. בקשר למינון, טעות לחשוב שהורדה של המינון צריכה להתאים לירידה בחומרת הכאב או המחלה. כאשר משתמשים במינון נמוך מן המומלץ, האפקטיביות של החומר הפעיל בגוף יורדת והוא אינו מבצע את תפקידו. אני מייעץ לך לפנות לראומטולוג כאשר אתה סובל מכאב בכתף או בברך על מנת שיוכל לערוך בדיקה גופנית ובדיקות אחרות, להגיע לאבחנה ולהמליץ על טיפול מתאים. ד"ר גיל טאובר - אינפומד