נפיחות באזור בו הושתל קוצב לב
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שלושה חודשים הושתל בגופי קוצב לב. עד היום אני חש לפעמים שהאזור בו הושתל הקוצב מתנפח. מה פשר תחושה זו? האם עלי לנקוט במשנה זהירות? למי לפנות? האם לבית החולים או למומחה?

תשובה:
תיתכן בהחלט תחושת אי- נוחות בתקופה שלאחר השתלת הקוצב, שכן מדובר בגוף זר שהושתל תת- עורית. השאלה החשובה היא, האם בנוסף יש גם סימני דלקת של אודם, חום, רגישות או כאב מקומיים. אם קיימים הסימפטומים שציינתי או אם תחושת האי- נוחות אינה חולפת, מומלץ לפנות לקרדיולוג שהשתיל את הקוצב לביקורת.