הסיבות האפשריות ליובש בפה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

תוך כדי דיבור מתייבש לי הפה ואינני יכולה להמשיך לדבר, בעיקר במצבי לחץ. מה הסיבה?

תשובה:
הרגשת יובש בפה או מיעוט ביצירת רוק הוא סימפטום המתאים למגוון בעיות רחב, ביניהן מחלות אוטואימוניות, מחלות זיהומיות ומחלות פונקציונליות, כמו הסתיידות או אבן בתעלת הרוק ועוד. הרוק ממלא תפקיד חשוב ביותר בבליעה, בדיבור, בפירוק ראשוני של המזון ובשמירה על ההיגיינה של הפה, ולכן חשוב לטפל בבעייה זו כבר בראשיתה. אני ממליץ לך לפנות לרופא אף-אוזן-גרון אשר יוכל לבצע בדיקה גופנית מתאימה, לשאול על ההיסטוריה הרפואית שלך, לבצע בדיקות דם והדמייה במקרה הצורך, ועל ידי כך להגיע לאבחנה המתאימה ולת לך טיפול מתאים. ד"ר גיל טאובר - אינפומד