דלקות בדרכי השתן אחרי קיום יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/10/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 17. קיימתי לא מזמן עם יחסי מין, ומאז כבר פעמיים הופיעו דלקות בדרכי השתן. איני סובלת מדלקות בשתן אף פעם, ודי ברור שזאת הסיבה. זה מלווה בכאבים רבים ובתחושה לא נעימה בעת מתן שתן. האם יש פיתרון לבעיה זו? מה צריך לעשות בכל הקשור ליחסי מין ודלקות בשתן, או שזהו המחיר?

תשובה:
דלקות בדרכי השתן בעקבות קיום יחסי מין שכיחות מאוד בקרב צעירות. כדי למנוע זאת, יש להקפיד על השתנה מייד לאחר קיום יחסי מין. יש הממליצים לשתות מיץ חמוציות, אם כי הדבר לא הוכח באופן ודאי כמונע דלקות בדרכי השתן. אם אלה לא עוזרים, מקובל לקחת כדור אחד של אנטיביוטיקה (למשל מאקרודנטין) לאחר קיום יחסי מין. התייעצי עם רופא המשפחה שלך. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד