שימוש בו-זמני באופלוקסאצין וקלוטרימאזול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בשל זיהום בדרכי השתן וזיהום בנרתיק קיבלתי מרשם לתרופות אופלודקס ל-5 ימים וקלוטריזון ל-3 ימים. האם מותר לי לקחת אותן במקביל או שתהיה תגובה בין-תרופתית ביניהן?

תשובה:
אופלוקסאצין (אופלודקס), אנטיביוטיקה ממשפחת הקווינולונים, משמשת לטיפול בזיהומים שונים הנגרמים על ידי חיידקים הרגישים לאנטיביוטיקה זו. באמצעות אופלוקסאצין מטפלים בזיהומים בדרכי השתן, במערכת הנשימה וכן בזיהומים מסוימים במעי. קלוטרימאזול היא תרופה נוגדת פטריות, נפוצה בשימוש לטיפול בזיהומים הנגרמים על ידי פטריות ושמרים. התרופה יעילה לטיפול בזיהומים פטרייתיים של העור, ובזיהומי קנדידה של הפה, הנרתיק או הפין. ניתן להשתמש בשתי התרופות באותו הזמן ולא צפויות תגובות בין-תרופתיות. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד