תופעות הלוואי של התרופה ציפרלקס נגד חרדה ודיכאון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

האם התרופה Cipralex ממכרת? הרופא נתן לבעלי את התרופה למשך שבוע. האם הוא יכול לעבוד במקביל בנהיגה?

תשובה:
התרופה Cipralex שייכת לקבוצת חוסמי ספיגה של סרוטונין במוח, ובכך מעלה את ריכוזי הסרוטונין. היא משמשת כנוגדת חרדה ודיכאון, והשפעתה באה לידי ביטוי תוך זמן קצר למדי. מומלץ להמנע מנהיגה (לפחות בהתחלה, עד ש- "לומדים" את התרופה והשפעתה), מכיוון שהיא עלולה לגרום לטשטוש ולעייפות. יחסית לתרופות נוגדות דכאון אחרות, לתרופה זו יש פחות תופעות לוואי, היכולות להיות בחילה, יובש בפה והזעות. לא ברור לי משאלתך למשך כמה זמן קיבל בעלך את התרופה, ולגבי התמכרות - הסיכון נמוך מאוד. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד