האם אפשר להשתמש בהתקן תוך-רחמי לפני לידה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני חודשיים אחרי לידה ראשונה, ומכיוון שאיני מגיבה טוב לגלולות למניעת הריון, ברצוני להשתמש בהתקן תוך-רחמי. אני מעריכה שלא אכנס להריון בשנתיים-שלוש הקרובות. ידעתי שלא מומלץ לשים התקן לפני לידה ראשונה, אבל עכשיו נאמר לי שגם לא נהוג לשים לפני לידה שניה. רציתי לדעת מהן הסיבות והאם זו מדיניות כללית או שלכל רופא גישה משלו?

תשובה:
קודם כל מזל טוב! בהחלט מדובר בגישות שונות של רופאים, אך באופן עקרוני אין מניעה לשים התקן תוך-רחמי לפני לידה, שכן בניגוד ל"שמועות", ההתקן אינו פוגע בפוריות, ואם הוא מוכנס על ידי רופא מקצועי ומוסמך אין מקום לדאגה או חשש. תוכלי לקרוא עוד על התקנים במדריך אינפומד לאמצעי מניעה: http://www.infomed.co.il/preg/birthControl.asp