אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן באישה שנוטלת גלולות למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת גלולות הרמונט והייתה לי דלקת בדרכי השתן. אמרו לי שאני צריכה לקחת אנטיביוטיקה - Macrodantin (Nitrofurantoin) 100mg. האם האנטיביוטיקה תפגע ביעילות הגלולה?

תשובה:
התרופות שרשמו לך לא אמורות לפגוע ביעילות הגלולה. אבל, בשביל שהדלקת תעבור במהרה, הייתי ממליצה לך להתנזר מסקס למספר ימים במשך הטיפול. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד