דייבובט ודייבונקס לטיפול בפסוריאזיס
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 32, סובלת מפסוריאזיס. רציתי לדעת אם ניתן להשתמש יחד בשתי משחות, דייבובט ודייבונקס, לטיפול במחלה, ואם ניתן להמשיך למרוח אותן גם במשך יותר מ-4-3 שבועות.

תשובה:
דייבונקס הוא תכשיר המכיל נגזרת של ויטמין D, קלציפוטריול. דייבובט הוא תכשיר משולב המכיל קלציפוטריול ובטאמתזון (סטרואיד). אין הצדקה לשילוב שתי המשחות הללו. היתרון של דייבובט טמון ביכולתו להביא לשיפור במצב העור במהירות גדולה יותר בשל המרכיב הסטרואידי. במחלות עור כדוגמת פסוריאזיס, לעיתים קרובות חלה החמרה במצב העור לאחר הפסקת השימוש בסטרואידים, ולכן יש רופאי עור שאינם ממליצים על משחות הכוללות מרכיב סטרואידי. בשל נוכחות המרכיב הסטרואידי בדייבובט לא מומלץ למרוח את המשחה למשך יותר משבועיים או שלושה. שימוש ממושך יותר אינו רצוי הן בשל תופעות הלוואי והן בשל התלות בסטרואידים שעלולה להתפתח. עם זאת, את המשחה דייבונקס ניתן למרוח למשך תקופות ארוכות יותר, אך יש לעשות זאת בתיאום עם הרופא המטפל, אשר מכיר את מצבך. מידע נוסף נמצא בתשובה זו: http://www.infomed.co.il/questions/q_042009_2.asp