דלג לתוכן

האם ניתן ליטול בו זמנית סרוקסאט (חצי כדור ביום) ביחד עם רדוקטיל (15 מ"ג

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2001
1 דקות קריאה

שאלה:

האם ניתן ליטול בו זמנית סרוקסאט (חצי כדור ביום) ביחד עם רדוקטיל (15 מ"ג ביום) ?

תשובה:

רדוקטיל (Sibutramine) וסרוקסאט (Paroxetine) שייכות שתיהן למשפחת SSRI. בעוד הראשונה רשומה להפחתת תיאבון בחולים עם עודף משקל, רשומה התרופה השנייה לחולים הסובלים מחרדה או מדיכאון. לא בטוח שיש היגיון רב לתת את שתי התרופות הללו יחד. בנוסף, אין די מחקרים בהם נבדקה ההשפעה של מתן שתי תרופות אלו יחדיו, אולם יש מספר דיווחים על תגובה קשה של ריגוש יתר, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות ואפילו איבוד הכרה (תסמונת הסרוטונין) באנשים שנטלו שתי תרופות ממשפחת ה- SSRI ביחד. על כן, אלא אם כן הרופא שלך ממליץ אחרת, לא רצוי לקחת את שתי התרופות הללו ביחד.
רופאים בתחום
ד"ר אנה פדואה
ד"ר אנה פדואה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר ארנון קורן
ד"ר ארנון קורן כירורגיה
פרופ' גיל בר סלע
פרופ' גיל בר סלע אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו