האם ניתן ליטול בו זמנית סרוקסאט (חצי כדור ביום) ביחד עם רדוקטיל (15 מ"ג
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

האם ניתן ליטול בו זמנית סרוקסאט (חצי כדור ביום) ביחד עם רדוקטיל (15 מ"ג ביום) ?

תשובה:
רדוקטיל (Sibutramine) וסרוקסאט (Paroxetine) שייכות שתיהן למשפחת SSRI. בעוד הראשונה רשומה להפחתת תיאבון בחולים עם עודף משקל, רשומה התרופה השנייה לחולים הסובלים מחרדה או מדיכאון. לא בטוח שיש היגיון רב לתת את שתי התרופות הללו יחד. בנוסף, אין די מחקרים בהם נבדקה ההשפעה של מתן שתי תרופות אלו יחדיו, אולם יש מספר דיווחים על תגובה קשה של ריגוש יתר, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות ואפילו איבוד הכרה (תסמונת הסרוטונין) באנשים שנטלו שתי תרופות ממשפחת ה- SSRI ביחד. על כן, אלא אם כן הרופא שלך ממליץ אחרת, לא רצוי לקחת את שתי התרופות הללו ביחד.