סימפטומים של הריון בנוכחות מחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/10/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

האם יכול להיות שאני בהריון גם אם קיבלתי וסת? אני ובן זוגי לא משתמשים באמצעי מניעה ואני לא לוקחת גלולות כבר שבועיים. אני מרגישה בחילות בבוקר וגם במהלך היום. אין לי תאבון וריחות מסויימים מעוררים בי בחילה, או שיש לי תיאבון חזק. אך לפני כשבוע קיבלתי וסת של חמישה ימים. האם יש סיבה לדאוג?

תשובה:
אם נטלת את הגלולות למניעת הריון לפי ההוראות הרי שהסיכוי שאת בהריון נמוך ביותר. התופעות שאת מציינת בדר"כ לא מתחילות בעוצמה כזו כל- כך מהר. אם אכן מדובר בדימום וסתי, את לא בהריון, אולם ייתכן ומדובר בדימום לא וסתי. הסיכוי אם כן נמוך, אולם על מנת לשלול קיום הריון את יכולה לבצע תבחין ביתי לבדיקת הריון.